vi har en 6-månaders i huset


Ännu några dagar kvar tills 6-månadersdagen, men som de flesta småbarnsföräldrar vet så måste man passa på att göra sådana saker som att blogga när tillfälle ges. 
Det har gått 6 månader nu sedan Alva blev en egen liten del av vår lilla familj. Om lika många månader har vi en 1 åring i huset. Spännande!
Alva visar verkligen att hon är en egen liten person och hennes personlighet kommer fram mer och mer vartefter tiden går. Tålamod är inte hennes starkaste sida. Allt ska hända på en sekund, helst bara en halv. Att ligga på golvet är tråkigt. Ligger aldrig någon lång stund på samma ställe där man lagt ner henne. Helst sitter hon i famnen, eller sitter överlag (dock inte utan stöd ännu). Pratar fortsättningsvis mycket och har många ljud och toner att ta till. Äter mer och mer fast föda. Hittills är plommon, banan och majsbågar favoriterna. Gröt, potatis och morot går också bra men broccoli får helst försvinna från denna jord. Hon har två små tänder på kommande. Sover relativt bra ännu  trots tänderna.
Alva är överlag en glad och nöjd flicka som avfyrar flera leenden om dagen. Att få henne att skratta riktigt hjärtligt, sådär som bara bebisar gör, är däremot svårt. På den punkten är hon svårcharmad. Busar gör hon gärna och är själv ett riktigt charmtroll.
Ska bli spännande att följa hennes utveckling. Det jag vet är att Gustav snart får börja hålla in svansen för när Alva får för sig att börja ta sig framåt på riktigt, då lär han börja vara i knipa. För han börjar bli allt bra intressant dendär lurvbollen till katt.


0 kommentarer