lördag, dop och trötta små ögon

Lördagen var en sådan dag när vi spenderade en stor del av dagen på skilda håll. Han åkte buss ner till Kauhajoki och jag tog bilen till Jutas. Han skulle spela kvalmatch nummer 2, innebandy alltså. (Gick tyvärr inte så bra, men kämpade tappert gjorde de i alla fall. 8-7 blev ställningen denna gång) Jag skulle representera familjen på dop, ja Alva också förstås. Dopet hölls för Alvas lilla kusin Oscar. Samtidigt fick vi ju träffa Alvas andra kusin samt både fammon, faffan, fabbon och hans flickvän. Trevligt! 

en trött liten tjej

Väl hemma igen blev det lördagsmys i soffan i väntan på pappsen. 

 


0 kommentarer

Pampas Nationaldag

Idag fredag är det Pampas Nationaldag och Vasa torg är fyllt av glada halarklädda studeranden som firar denna festlighetens dag så som sig bör. Jag firar också. På ett lite annat sätt än alla andra förstås, men jag firar ändå. Just nu firar jag i soffan med en sovande bebis i famnen. Dessutom tittar jag på en repris av Project Runway finalen, den 15:e säsongen som visats otaliga gånger på tv3. Lite liknande som att se på när de olika lagen tävlar om den gyllene grepen under Olympiaden. Skillnaden är bara att den är direktsänd och live medan "min show" är gammal och reprissänd. 


För att ytterligare sällsamma mig till skaran pampasfirare kan jag hitta liknande egenskaper även i mitt firande. Jag är också rätt sliten från gårdagen, jag har feelis i kroppen (det är ju fredag 🎉) och jag njuter av solen samt en kall.. vattenflaska. Ni ser, rätt så lika eller hur? 

0 kommentarer

Rocka sockarna

Hej på er! Och glad onsdag förresten. Idag är det inte vilken onsdag som helst utan onsdagen den 21/3. Idag är det alltså Världsdagen för Downs syndrom. Världsdagen för Downs syndrom firas för alla människors lika rättighet och värde. Hur fantastiskt är inte det!? Hemma hos oss firar vi dagen genom att rocka sockarna. Svårare än så är det inte för att vara med och stöda en sådan sak som borde vara självklar. (Hemskt egentligen att behöva ha en speciell dag för att uppmärksamma att alla är av lika värde, oavsett hur många kromosomer man har i kroppen. En sådan sak borde ju vara självklar från första början). 
0 kommentarer