sista månaden

Dagarna kommer och går, vilket har lett till att jag nu är inne på min sista månad av mammaledighet. Sorgligt men sant. Alva håller på att bli stor, stor som i inte längre bebisliten och det känns som om det gått så fruktansvärt fort, speciellt de sista månaderna. Med den här farten har jag snart en ettåring i huset.


I och med mammaledighetens slut så kommer ett dilemma, jobba eller inte jobba. Jag har dock beslutat mig för att jobba. Både jag och plånboken behöver det. Jag kommer inte jobba mer än 50%, dessutom bara nätter, så speciellt många dagar blir det inte i veckan. Att vaka har sina fördelar i och med att jag inte behöver missa någon vakentid med Alva och samtidigt kan försöka avvänja henne från nattammandet. Nackdelarna är ju det egna sömnbehovet. När ska jag sova? Den frågan kommer antagligen få ett svar i senare skede, löser sig gör det säkert ändå. Innan dess ska jag njuta av den sista månaden utav bara helsike.


0 kommentarer

veckan som gått

Här har tiden stått stilla. Tur det, för i det verkliga livet hänger jag inte riktigt med. 
Det är en vecka sedan vi hämtade hem Maja, redan det visar hur fort en vecka går. Det känns nämligen som om det var igår vi åkte den tråkigaste vägen i landet för att hämta hem henne. Vilken tur ändå för den lilla krabaten är så himla gosig. Visst är hon lite tokig emellanåt, så som bara kattungar kan vara, men om man bortser från alla hennes hyss så har vi nog hittat en riktig fullpoängare till katt. Vem kan liksom inte tycka om en katt som SKA vara bredvid Alva heeela tiden, trots att Alva inte riktigt förstått att man bara ska klappa katten försiktigt. 
Lilla bebispatrullen. Oj vad mycket hyss dessa två kommer åstadkomma tillsammans. 

Annat jag inte ska glömma bort att berätta? Nja antagligen inte mycket av värde. Mest bara vardag. Eller vänta, lite annat har det nog ändå varit. Erica kom ju och hälsade på mig och Alva i fredags. Cila kom också ut en sväng. Det om något är ju guldkant i vardagen.
0 kommentarer

14.05.2018

Låt mig presentera...


Maja. Vårt nyaste lilla tillskott i familjen.
3 kommentarer