En lördag i september


Morgonmys med en förkyld tvååring som helst av allt bara vill vara nära. Annars brukar det vara fart på redan från morgon och stannar man en minut extra i sängen är det kalabalik, men just denna morgon var det precis tvärtom. Man får ta vara på de stunderna, även om jag hellre önskar att Alva skulle vara sitt vanliga friska jag. 

En frissatid på förmiddagen för denna mamma. Konstaterade att det i princip var ett år sedan senast jag besökte frissan. Hade bokat tid för både klippning och färgning, en välbehövlig paus med egentid för min del. 


Luftade upp sjuklingen på eftermiddagen gjorde jag också medan pappan i huset var och tittade på innebandymatch. Vi spanade efter så många grävmaskiner, traktorer och lastbilar vi bara kunde. Och till all lycka såg vi både en och annan stor maskin. Det var så härligt friskt i luften och både jag och Alva njöt av att få vara ute tillsammans. Att bara sitta inne hela dagen fungerar inte för mig, tror jag får spader om jag inte kommer mig ut minst en halvtimme varje dag. Frisk luft gör verkligen mycket för själen. 


På kvällen kom mina föräldrar på ett snabbt besök och vi passade på att skörda både gurka, tomat och paprika. Paprikan var jätteäcklig, alldeles besk och inte det minsta paprikalik i smaken. Tror den skulle ha behövt både ett växthus och lite mer sommarsol och värme, men så går det när man sår fröna allt för sent på året och inte äger ett växthus. Gurkan och tomaten däremot var riktigt goda. Tror bestämt att det blir en till sommar med gurka och tomat, dock inte i kvisten som nu utan i ett växthus. (önskelista plats nr 1)



0 kommentarer