skolrelaterat

Praktikperioden är nu över. Vi ombeds inte att kommentera våra praktiker på sociala medier, därför tänker jag inte göra det heller. Det jag kan säga är att dessa fem veckor gick rätt snabbt ändå, även om jag innan tänkte att det kommer att kännas som en evighet. Fem veckor låter ju rätt mycket, speciellt i mina öron, när man lägger fram det som enbart antalet dagar. Verkligheten är bevisligen något annat. 
 
Nu återstår det bara några dagar i skolan innan jag får satsa all tid på att slutföra examensarbetet. Deadlinen kryper allt närmare men ännu är inte stressen allt för hög. Bara jag får igång skrivprocessen kommer det inte att ta speciellt länge,det är något jag erfarat flera gånger tidigare. Huvudsaken är att det blir klart, sedan ska jag bara njuta av sommaren, i alla fall försöka så gott det går.
 
 
0 kommentarer

Mitt pampasfirande

Årets pampasvecka blev inte som jag hade tänkt mig. Istället för att vara i Vasa och festa under veckan har jag befunnit mig på hemmaplan med en pågående praktik. Att jag dessutom höll på att montera ihop barnvagnen samtidigt som flera av mina medstuderanden gjorde sig klara för prepampassitz visade bara på vilken kontrast det blivit. 
Sanningen är den att jag faktiskt inte blev speciellt ledsen över det. Jag har funnit mig i att vara gravid och allt vad det nu innebär. Mitt studieliv känns mer och mindre över. Det lockar inte på samma sätt som tidigare. Jag fick mitt studielivsår under andra studieåret, en erfarenhet jag inte vill ha ogjort. Oj vad mycket som kan hända på ett år. 
 
 
För den som är nyfiken ses barnvagnen här ovan. Ignorera bakgrunden tack. Att få en helbild av vagnen + en fin bakgrund gick inte ihop denna gång.
1 kommentar

Tiden den går

Dagarna går och inte ens månaden består. Mars är redan över och april är i gång för fulla muggar. Med den här farten kommer sommaren och hösten att vara här på nolltid. I och med att april har påbörjat har min graviditet fortskridit så långt att jag snart kan säga att jag är halvvägs. Sista veckan i april är min 20e graviditetsvecka, vilket betyder att snart är det igen dags för ett nytt ultraljud. Som jag längtar!
 
Kommer vi att ta reda på kön? Jodå, som den nyfikna person jag är kan jag inte tänka mig att inte försöka ta reda på bebisens kön. Om h*n sen väljer att inte visa är ju sedan en annan sak. Könet spelar ändå ingen roll, det skulle bara bli lite enklare vid införskaffning av t.ex. kläder. 
Känslan säger dock att det skulle vara en flicka ena dagen medan en annan dag känns det som en pojke, så att lita på den kan jag inte göra fullt ut. Det kan ju trots allt vara vilket kön som helst.
 
 
0 kommentarer