baka baka liten kaka

Pepparkaksbak är något som följt med varje år sedan barnsben, en tradition som i vanliga fall uträttas under självständighetsdagen den sjätte december i vårat hus. Iår hade jag dock tänkt strunta i alltsammans,både pepparkaksbak och självständighetstraditioner. Varför då? Jo för det första så åker jag bort under självständighetsdagen och för det andra så tycker jag pepparkaksbak har en tendens att bli så utdragna att den mysiga stunden alltid bytts ut till vad som känns som en evighetgrej som aldrig blir färdig innan man nått slutet.
 
 
Någonstans längs vägen ändrade dock attityden till pepparkaksbak och jag slängde ihop en sats pepparkaksdeg. Kanske var det kombinationen av vakandet natten före som gjort mig virrig. Kanske var det tanken på det årliga hembakta pepparkakshuset som fick mig på andra tankar. Kanske var det något helt annat som orsakade min helomvändning. Hur som helst står jag nu här redan i slutet av november med ett gräddat, dekorerat och ihopmonterat pepparkakshus samt ett par tiotal pepparkakor i form av små tomtegubbar. Meningen var att enbart baka delarna till pepparkakshuset men degen räckte tydligen längre än så. Vackert så!
 
 
 
0 kommentarer

Första advent

 
Jag såg på facebook att det var kattens dag idag (läs: 27.11). Vilken kattastrof det hade varit att inte göra något åt det.
 
Det har även varit första advent, vilket firades med en försenad lillajulmiddag. Risgrynsgröt, fruktkräm, och skinka var en del av råvarorna på matbordet. Familjen var samlad och det enda jag saknade var adventsljusstaken med ett brinnande ljus. Minsann en bra uppladdning inför vaknatt 2/2!
0 kommentarer

DIY

Jag är absolut ingen pysslare eller diy:are egentligen men ibland får jag ett infall och plockar fram kreativiteten inom mig. Speciellt roligt är det när jag vet vad jag ska knåpa ihop. Första advent till ära fixade jag ihop en liten juldekoration att placera någonstans i mitt rum hemhemma i byn. 
 
0 kommentarer