dagen efter fastlagsonsdagen

Nyttiga fastlagsbullar? Ja tack!
 
Sara publicerade igår ett recept på nyttiga fastlagsbullar, lågklhydrats sådana. Jag som nu faktiskt håller på och försöker lämna bort allt vad vitt socker och vetemjöl heter, även de mesta kolhydraterna också, var ju inte sen med att försöka mig på den varianten. Den enda skillnaden är att jag gjorde dem idag istället och tog mig friheten till att ändra om lite i receptet. Nedan är receptet på de bullar jag gjorde. 
4 ägg
4½ msk steviasötning
ca 30-40g smör
1 dl mjölk, jag använde mig av helmjölk dvs den med 3,5% fett
2 msk kokosmjöl
2 dl mandelmjöl
2½ msk fiberhusk
2 tsk bakpulver
1½ tsk kardemumma
 
- Ugn 175 grader
- smält smöret och låt svalna
- vispa ägg och sötning poröst
- blanda i smöret, mjölken och de torra ingredienserna
- forma runda bullar i önskad storlek. Detta recept räckte till 6 st bullar för mig. Ett tips är att fukta handflatorna så att smeten inte kladdar fast så mycket
- grädda i ca 20 minuter
- låt bullarna svalna helt innan du sätter i fyllningen
 
Till fyllning använde jag mig av ett par frysta hallon som jag placerade i ett urgröpt hål i bullen så länge den ännu var lite varm/ljummen. Sedan är det bara att vispa grädde och fylla den avsvalnade bullen med den. Ät och njut!
 
kommentar: jag var kanke lite skeptisk till om detta faktiskt skulle vara gott. (allt nyttigt är ju inte gott som ni säkert vet). Klart att det inte smakar som äkta varan, den med både vetemjöl och socker, men denna var faktikt en riktig överraskning i smak. Ett riktigt bra substitut och den stillade min fastlagsbullecraving. Praktiskt!
 
 
 
0 kommentarer

Söndagstipset

Häromdagen kom jag på mig sjäv att vara ordentligt sugen på pizza,och inte vilken pizza som helst utan en helt vanlig hederlig tonfiskpizza. Att äta en pizza är dock inget jag hade tänkt göra, eller jovisst, jag hade ju i tanken bestämt mig för att göra en pizza enligt blomkålsvarianten (ett tips för er som vill ha en nyttig pizzabotten) men just då var jag för hungrig för att orka ta itu med en sådan uppgift. Jag skulle inte ha haft ro att vänta på förgräddningen. Är man hungrig så är man. Nåja hursomhelst, tonnfikpizza ville jag ha. 
 
Vilken tur för mig att jag hade alla ingredienser hemma för att göra det "recept" jag genom detta inlägg tänkte tipsa om. Pizzatonfisk. Snabbmat i all dess enkelhet. Allt man behöver är:
-  1 burk tonfisk
-  lite tomatpure
-  pizzakrydda
-  lite ost
-  en micro
 
Utförandet är lika simpelt. Baraöppna tonfiskburken och låt den rinna av.Häll över den på en tallrikoch blanda i önskad mängd tomatpure och pizzakrydda. Skiva lite ost och täck över tonfisken med den, typ som när man gratinerar. På med lite mer pizzakrydda om smaklökarna behagar och in i micron tills osten smält. Ät och njut. Enklare än så kan det knappast blir. Servera det med en vitkålssallad och du får stillat ditt pizzasug.  
Smaklig måltid.
 
0 kommentarer

En fredag i början av februari

Hej och hå, här fortsätter vardagen likt den alltid gjort. Praktik, träning, mat och sömn, det är mina dagar det. Ja inte alla dagar då, ibland är jag faktiskt ledig och kan göra precis det jag vill. Igår var till exempel en sådan dag. Så vad gjorde jag?

- väckarklockan ringde 11, men jag var allt för trött för att stiga upp. Sov vidare och vaknade vettskrämd av att posten kom vid halv 1. Drömmen tog sig ut i verkliga livet, kan man väl säga att jag trodde. 
- sliten, som om jag varit uppe hela halva natten dagen innan. Men hey.. det hade jag ju också. Hade nästan varit uppe ett helt dygn dagen innan. Blir så när man jobbat morgonskifte och far ut på halarkalas på kvällen. Inte undra på att jag kände som jag gjorde.
-Fixade ihop en mättande brunch
- tankade d-vitamin, eller jag "for ut å gaa i grannvädri" som jag skulle ha sagt muntligt.
- in i värmen en liten stund för att sedan packa gymväskan och iväg igen
- via bildelsaffären efter bildelar
- kvällsgym på en fredag, helt okej för mig
- hem tillbaka till duschen och middagen. Diskade gjorde jag efteråt.
-Trött och redo att gå och sova. Klockan? Ja den var bara 23. (En fredagkväll, en kväll jag vanligtvis bänkar mig framför en film på tv) 

0 kommentarer