Onsdagen den åttonde april


Det är inte ofta det händer att vi alla är hemma på samma gång, men idag (och ett par dagar framåt) är det precis vad vi får vara. Jag får ha ledigt från jobbet i hela fem dagar, ett litet men välbehövligt påsklov. Och vilken lyx att få spendera de dagarna alla tillsammans. 
" Mamma int faja ajbejti" sa Alva åt mig idag på morgonen och oj mitt arma modershjärta vad det svämmade över av lycka att få svara "nää Alva, mamma ska int fara i na arbejt idaa. Mamma ska vara hemma me Alva". Att dessutom få se henne skina som en sol av det svaret gjorde det hela inte ett dugg sämre. 

Så vad har vi gjort idag då? 


Jag lyckades bland annat på första gången få till en helt okej hemmafrisyr. Bilden är egentligen tagen för att få se hur det blev. 


Vi hade en så härlig diskussion på morgonen Alva och jag. Älskar att man kan börja föra en riktig konversation med henne där hon faktiskt svarar vad hon själv vill. 





Tog en skogspromenad i Kovjoki. Skogspromenad stod på en av punkterna på min lista över saker jag vill göra under ledigheten. Passade samtidigt på att hälsa på svärföräldrarna. 


Rörde slutligen ihop en plåt med fröknäcke ikväll. Ett väldigt enkelt och gott recept. Kommer passa utmärkt till lördagens påskbrunch. 



1 kommentar