23.06.2018 - midsommardagen

Midsommardagens väder var inte heller något att höja till skyarna. Regnet föll i omgångar och de gånger det var uppehåll så var himlen ändå lika grå som askan i den öppna spisen. En tur kunde man eventuellt börja hoppas på vackrare väder, när solen tittade fram bakom molnen, men den stunden varade dock inte länge. Rätt som det var så var vädret lika tarvligt som innan. 


 Kring eftermiddagen åkte vi en sväng till Vexala och mina föräldrar. Alva stod för underhållningen genom att chilla gärnet i matstolen medan hundarna turades om att en efter en komma svepande med nosarna i ens ansikte. Oliver ville helst leka kosläpp medan Skrutten helst hade placerat sig i famnen. När det var dags för mat samsades de dock om att vakta Alva. De märkte väl rätt fort att där kunde det tänkas ramla ner ett som annat gott att tugga i sig. 


Framåt kvällen ljusnade det äntligen upp och man kunde skymta solen ovanför trädtopparna. För att verkligen uppnå full känsla av midsommar behövs en strand, enligt mig, så vi åkte ut till Tisskärssand av alla Vexalas stränder för att föreviga och ta vara på den ljusnande himlen. 
Och förevigat blev det verkligen för där och då gick M ner på knä ♥️

23.06.2018 - ett datum vi sent kommer glömmaPå väg hem skymtade vi regnbågen. Som om kvällen inte kunde bli mer rosaskimrande! Vi bestämde oss således för att ännu vika in via fiskehamnen. Ingen av oss var riktigt klar med solen, regnbågen och havet just då. 0 kommentarer

en gång, snälla bara en gång

Håller som bäst på att skriva om årets midsommarhelg men måste bara slinka in ett annat inlägg här emellan. Ett inlägg för att ladda ur kan man väl säga. 

Alva har äntligen somnat efter vad som kan ha varit den värsta nattningen hittills. Shit pomfritt alltså. Lilltjejen som annars inte varit speciellt svårnattad var som förbytt. Det skulle rullas hit och dit, klättras över benen, dra Maja i svans och tassar, peta på en massa saker, göra olika ljud med mun och tunga, amma, peta på en sovande pappa, prata, skrika och säkert en hel massa annat också. Det kändes som om det aldrig skulle ta slut. Hur i hela friden blev det så här? Stackars pappan, han fick ta sitt pick och pack och gå och sova i gästrummet. Med Alvas stök och bök skulle inte ens sömngångaren fått ro. 
Jag förstår inte. Vid 21 var hon riktigt trött och somnade. Men redan vid 22 var hon klarvaken och skulle absolut inte sova mera. Vi gick upp och fördrev tiden, bland annat med en kort promenad runt en sovande stad. Jag tänkte att frisk luft brukar göra gott för sömnigheten, i alla fall för mig. Jag tror dock det hade motsatt inverkan på Alva även om hon med nöd och näppe orkade hålla upp ögonen när vi svängde in på gården igen. Sedan blev det liv i luckan, mer än så kan man nästan påstå. Håhhååjaja, om det ska fortsätta så här kommer jag ha gråa hår på nolltid. Visst ska jag börja jobba natt, men inte hade jag då tänkt vända dygnet upp och ner redan. 
 
0 kommentarer

midsommarafton 2018

"Midsommarafton, midsommarafton ja då är sommaren som bäst..." När har det senast varit fint väder på midsommarafton? Inte de senaste åren i alla fall. Så att sommaren skulle vara som bäst på midsommarafton kan man nog ta och glömma. De kunde kanske byta ut texten mot "midsommarafton, midsommarafton ja då regnar det som mest" istället. För det var precis vad det gjorde. Regnade. Jättemycket. 

Hemma hos oss tog vi det hela med ro ändå. Visst hade det varit roligt med strålande sol men å andra sidan behövde vi alla en riktig soff-slappardag, vilket man inte riktigt kan unna sig en solig dag utan att få lite dåligt samvete. Så det passade oss rätt väl med ösregn. Soffhäng-med-gott-att-äta var vårt ledmotiv. Till det klädde vi alla på oss somriga kläder och låtsades som om vädret tillät utepicknick i grönskan. Sol i sinne ni vet. 

Här hade lilla bebisen satt sig upp helt själv, utan att vi märkt något (därav den pillemariska blicken). Nöjd över sitt verk.

En midsommartårta till kaffet blev det också. Självklart hade det varit finare med riktiga jordgubbar som garnering, men några sådana fanns inte vid den butik jag handlade i. Så när det då stod strawberry på lösgodislådan, ja då fick det duga. Jordgubbe som jordgubbe.

Kvällens middag. Laxröra på malaxlimpa, en riktig delikatess. 

Andras tänder och läppar har blivit väldigt intressanta på senare tid. Kan ha att göra med att Alva lärt sig "spela på läppen". 

Mina föräldrar och syskon kom över för att äta tårta men i övrigt spenderade vi dagen helt allena, bara vi tre. Framåt kvällen märkte man dock att lite frisk luft inte skulle ha skadat. Inomhusluften gjorde en väldigt dåsig och slö. Så där så man kände att nu borde man ändå ta och göra något men samtidigt inte hade tillräckligt med driv för att faktiskt verkställa tanken. Only soffdagar things and issues i princip. Batterierna var i alla fall laddade igen efter dagens slut, precis det planerna var ämnade för från första början. 

0 kommentarer