förlovningskalaset

Som lovat ska jag nu ta och sammanfatta förra lördagens kalas. Inlägget har ingen längdbegränsning och kan således bli hur långt eller kort som helst. Bra upplägg -jag gillar det. 
 
Lördagen den 11 augusti hade vi bjudit in släkt och vänner för att fira min och M:s förlovning i all dess enkelhet. 
Klockan 7:00 avslutade jag mitt vakskifte, samma morgon som kalaset alltså. Gick och sova genast jag kom hem, efter att jag skurat toaletterna vill säga.Det blev med andra ord inte många timmar sömn där emellan när alarmet var ställt på att väcka upp mig vid 11. Klockan 14 gick startskottet för kalaset, då skulle kaffepannan vara varm. (Jag hade dock mig själv att skylla. Jag hade ju själv ställt det så att vaknatten krockat.)
 
 
 
Släkten var först i tur. Vi hade ju förstås glömt att skaffa en gästbok, så något exakt antal på gästande släktingar har vi inte. Borde dock ta och skriva upp vem alla som dök upp, så länge minnet håller måttet. Bara som en rolig grej liksom. 
Kaffebordet var dukat med en blandning av sött och salt, med allt från smörgåstårta till marängtårta och Alvas stora favoriter: majsbågar.
 
 
 
Från klockan 18 var det vännernas tur att få ta del av festligheten. Då var det dags för rond 2. Vi blandande bål, fixade ihop till långbord i det inhyrda partytältet, kokade mera kaffe och plockade fram högtalarna för möjlighet till lite musik i bakgrunden. Ett extra tillägg för att höja festligheten ytterligare ett snäpp. Alva fick samtidigt åka med sin fammo och faffa för att spendera natten hemma hos dem. Bästa alternativet för att hon skulle få ro till kvällen. Alvas första natt borta. 
 
 
 
När mörkret kom tågande sökte vi fram julgransbelysningen och hängde upp den i tältets takstolar. I skenet av lamporna spelade vi både beer pong och slap cup. Utomhus pågick den ena kubbmatchen efter den andra. Oj så roligt det var!
 
 
 
Med på festen fanns även lilla Maja. Gustav skulle också se så att allt stod rätt till med 'hejmani' hans. Den yngsta festdeltagaren var dock Isabelle. Så söt i sin blommiga outfit! Och fint matchade hon med sin mamma Linda. 
 
 
När klockan närmade sig midnatt plockade vi in högtalarna, filtarna och allt sådant som inte längre behövdes. Därefter traskade den som ville vidare till den lokala puben i stan och fortsatte kvällen där. Vid 02:45 gick jag och M hem igen, hand i hand i den kyliga augustinatten och gladdes över vilken bra dag vi haft. 
 
 
Alla bilder i inlägget är fotade av Linda
 
0 kommentarer

jag har planterat ett träd

Igår planterade jag ett träd. Och inte vilket träd som helst, utan ett plommonträd. Hur coolt är inte det?! Om det överlever är en annan femma. Jag och växter går inte riktigt som hand i handske. Jag är lite av en blommarrodör om jag ska vara ärlig. Jag har ju till och med tagit livet av en kaktus!?! Därav orsaken till att jag nuförtiden endast köper plastväxter...


Plommonträdet har jag och Micki fått i förlovningspresent. Ni kan ju tänka er vilken överraskning det var, förstås en kul sådan. Hur ofta får man nämligen ett träd i present? 
Det problematiska var dock att veta var jag skulle placera det. Efter lite mätande och noga övervägande kom jag fram till ett lämpligt ställe. Vackert så, men när det var avklarat så kom ju förstås nästa problem. Vad dyker inte upp i mitt markerade grävområde om inte en riktig stenbumling. Så himla typiskt när man börjat gräva! Jag fick ju förstås byta riktning och börja gräva åt andra hållet i hopp om att inte stöta på ännu en bumling. Hur det gick? Jo lite småstenar här och där samt lite rötter men annars fick jag ihop min grop och trädet planterades ner. 
Micki kom sedan hem lagom till vattnandet så han fick sköta den biten. Och nu står trädet så ståtligt i vår trädgård. Håller tummarna att det överlever samt att det inte går allt för lång tid innan det ger skörd. 0 kommentarer

nattugglan

Om ni tittat riktigt noga kanske ni har sett att mina inlägg oftast publiceras otroligt tidigt på morgonen, eller borde jag kanske säga sent på natten? Inte? Ja det är då kanske inte det man lägger märke till i första taget. Men ja, precis så är det. Mina blogginlägg skrivs allt som oftast på natten, eller morgonen, vilket uttryck man föredrar. Det görs det av den enkla anledningen att det oftast är under mina vaknätter som jag tar mig tiden att blogga. 

Under dygnets ljusa timmar har jag sällan tid att sätta mig ner och skriva. Eller tid och tid..det finns allt som oftast något annat som anses viktigare än att blogga. Tar jag tillället i akt och startar upp datorn så slutar det ofta med ett halvfärdigt blogginlägg i utkast-mappen och en nyvaken, famnig och smått hungrig bebis. Oftast sover Alva som kortast när jag bestämt mig för att blogga och slösurfa på datorn. Konstigt men sant. Att blogga på natten har därför blivit det enda sättet för mig att hålla igång bloggen. Månne det snart är skäl att döpa om den till något i stil med "nattugglans krypin". Haha nejdå, det är väl ändå lite att ta i.

0 kommentarer