midsommarafton 2018

"Midsommarafton, midsommarafton ja då är sommaren som bäst..." När har det senast varit fint väder på midsommarafton? Inte de senaste åren i alla fall. Så att sommaren skulle vara som bäst på midsommarafton kan man nog ta och glömma. De kunde kanske byta ut texten mot "midsommarafton, midsommarafton ja då regnar det som mest" istället. För det var precis vad det gjorde. Regnade. Jättemycket. 

Hemma hos oss tog vi det hela med ro ändå. Visst hade det varit roligt med strålande sol men å andra sidan behövde vi alla en riktig soff-slappardag, vilket man inte riktigt kan unna sig en solig dag utan att få lite dåligt samvete. Så det passade oss rätt väl med ösregn. Soffhäng-med-gott-att-äta var vårt ledmotiv. Till det klädde vi alla på oss somriga kläder och låtsades som om vädret tillät utepicknick i grönskan. Sol i sinne ni vet. 

Här hade lilla bebisen satt sig upp helt själv, utan att vi märkt något (därav den pillemariska blicken). Nöjd över sitt verk.

En midsommartårta till kaffet blev det också. Självklart hade det varit finare med riktiga jordgubbar som garnering, men några sådana fanns inte vid den butik jag handlade i. Så när det då stod strawberry på lösgodislådan, ja då fick det duga. Jordgubbe som jordgubbe.

Kvällens middag. Laxröra på malaxlimpa, en riktig delikatess. 

Andras tänder och läppar har blivit väldigt intressanta på senare tid. Kan ha att göra med att Alva lärt sig "spela på läppen". 

Mina föräldrar och syskon kom över för att äta tårta men i övrigt spenderade vi dagen helt allena, bara vi tre. Framåt kvällen märkte man dock att lite frisk luft inte skulle ha skadat. Inomhusluften gjorde en väldigt dåsig och slö. Så där så man kände att nu borde man ändå ta och göra något men samtidigt inte hade tillräckligt med driv för att faktiskt verkställa tanken. Only soffdagar things and issues i princip. Batterierna var i alla fall laddade igen efter dagens slut, precis det planerna var ämnade för från första början. 

0 kommentarer