tio månader med Alva

Det är ett par dagar sedan Alva blev tio månader, tolv för att vara exakt. Det är inte ofta jag skriver enbart om Alva och hennes utveckling men jag tänkte det kunde vara roligt att i framtiden kunna se tillbaka och läsa hur mycket hon hunnit lära sig på den korta tid (läs: i jämförelse med en livstid) som tio månader faktiskt är. 


Så, var ska jag egentligen börja? Det är väldigt svårt att ge en rättvis bild över vår spralliga lilla tjej, för sprallig det är hon verkligen. Hennes personlighet har kommit fram ytterligare och vi kan bara konstatera att hon minsann är en riktig liten rackarunge. En riktig liten buse med stor vilja som älskar vatten, både i drickbar form och i badform. Hon är ett litet charmtroll (många som sagt det) som fortsättningsvis är rätt nöjd med tillvaron, speciellt nu när hon både behärskar att krypa, sätta sig upp själv, ställa sig upp med hjälp av stöd och gå längs med exempelvis soffryggen. Ålar gör hon ännu i ilfart de stunder när hon hittat något intressant som kanske mamma eller pappa inte tycker är lika lekvänligt. Att saker och ting inte alltid flyttar på sig har hon dock inte lärt sig ännu, som när hon försöker få tag i en leksak under soffbordet och inte inser att bordsbenet ibland är i vägen. Eller när hon vill se vad som finns bakom soffan men inte märker att fönstret tar emot. Man kan väl säga att det verkar som om hon inte riktigt vet var hon har huvudet alla gånger. För att inte tala om balansen som ibland sviker. 


I matväg äter hon det mesta en tiomånaders får äta, utom naturell yoghurt. Endast tre teskedar går ner innan det tar stopp. Det är väl för surt antar jag. Inga allergier har vi hittills noterat. Inte ens jordgubbar reagerade hon på som tur. Ammar gör hon ännu ett par gånger om dagen, mest till kvällen och natten förstås. Tänder har hon också fått flera av, hela fyra nya, så nu har hon totalt åtta stycken. 


I övrigt är hon i en väldigt kramig period just nu. Det ska kramas och gosas flera gånger om dagen, något jag inte klagar över. Väldigt mamis är hon också. Visst är pappa bra han med men får hon välja själv är det mammas famn som ännu är snäppet bättre. Det hinner väl dock ändra flera gånger ännu. 


0 kommentarer