Nyårsfirandet

 
Det blev inte mycket till pompa och ståt. Inte blev det särskilt mycket fest heller. Men ett riktigt trevligt nyårsfirande fick vi till i alla fall. Och mer än så krävdes inte. Riktigt lagom blev det. Sådär lagom så man njöt av det. Tror jag håller på att bli gammal. För någon fest ville jag inte ha.
 
Det nya året firades in i goda vänners sällskap. Tillsammans fixade vi ihop en  trerättersmiddag. Eller en tvårättersmiddag med fördrink kanske är mer korrekt. Förrättsdrinken ses ovan. Egentligen var det bål, förrättsbål. Som huvudrätt åts det ugnslax med hemmagjorda klyftpotatisar och ugnsrostade morötter samt sallad. Och till efterrätt serverades en syrligt god cheesecake. Så gott det var. Alltihopa. Mätta och belåtna tror jag nog vi var hela bunten efter den måltiden. I alla fall jag.
 
Efter maten bänkade vi oss i soffan. Med hockey på tv och sällskapsspel på soffbordet multitaskades kvällen vidare. Vid tolvslaget skålade vi i alkoholfri skumppa. Även Alva vakade in det nya året. Men hon fick nöja sig med bröstmjölk. Bra så. 
När gästerna lämnat kröp vi så småningom till kojs, nöjda och förväntansfulla inför vad det nya året har att erbjuda. 
 
0 kommentarer