förlovningskalaset

Som lovat ska jag nu ta och sammanfatta förra lördagens kalas. Inlägget har ingen längdbegränsning och kan således bli hur långt eller kort som helst. Bra upplägg -jag gillar det. 
 
Lördagen den 11 augusti hade vi bjudit in släkt och vänner för att fira min och M:s förlovning i all dess enkelhet. 
Klockan 7:00 avslutade jag mitt vakskifte, samma morgon som kalaset alltså. Gick och sova genast jag kom hem, efter att jag skurat toaletterna vill säga.Det blev med andra ord inte många timmar sömn där emellan när alarmet var ställt på att väcka upp mig vid 11. Klockan 14 gick startskottet för kalaset, då skulle kaffepannan vara varm. (Jag hade dock mig själv att skylla. Jag hade ju själv ställt det så att vaknatten krockat.)
 
 
 
Släkten var först i tur. Vi hade ju förstås glömt att skaffa en gästbok, så något exakt antal på gästande släktingar har vi inte. Borde dock ta och skriva upp vem alla som dök upp, så länge minnet håller måttet. Bara som en rolig grej liksom. 
Kaffebordet var dukat med en blandning av sött och salt, med allt från smörgåstårta till marängtårta och Alvas stora favoriter: majsbågar.
 
 
 
Från klockan 18 var det vännernas tur att få ta del av festligheten. Då var det dags för rond 2. Vi blandande bål, fixade ihop till långbord i det inhyrda partytältet, kokade mera kaffe och plockade fram högtalarna för möjlighet till lite musik i bakgrunden. Ett extra tillägg för att höja festligheten ytterligare ett snäpp. Alva fick samtidigt åka med sin fammo och faffa för att spendera natten hemma hos dem. Bästa alternativet för att hon skulle få ro till kvällen. Alvas första natt borta. 
 
 
 
När mörkret kom tågande sökte vi fram julgransbelysningen och hängde upp den i tältets takstolar. I skenet av lamporna spelade vi både beer pong och slap cup. Utomhus pågick den ena kubbmatchen efter den andra. Oj så roligt det var!
 
 
 
Med på festen fanns även lilla Maja. Gustav skulle också se så att allt stod rätt till med 'hejmani' hans. Den yngsta festdeltagaren var dock Isabelle. Så söt i sin blommiga outfit! Och fint matchade hon med sin mamma Linda. 
 
 
När klockan närmade sig midnatt plockade vi in högtalarna, filtarna och allt sådant som inte längre behövdes. Därefter traskade den som ville vidare till den lokala puben i stan och fortsatte kvällen där. Vid 02:45 gick jag och M hem igen, hand i hand i den kyliga augustinatten och gladdes över vilken bra dag vi haft. 
 
 
Alla bilder i inlägget är fotade av Linda
 
0 kommentarer