sånt man int berättar i första taget

I en månads tid har vi gått och väntat på att få saker och ting överstökade så att vi slipper oroa oss med "men tänk om". Igår var det äntligen dags.

Vid rådgivningen har det konstaterats redan från start att Alvas huvudomkrets ligger på/kring den övre kurvan. Inget vi föräldrar noterat eller tagit någon stress över desto mer. Hon har ju trots allt ordentliga huvudomkretsar att släktas på. Vid senaste rådgivningsbesöket konstaterades det dock att huvudomkretsen tagit en liten pik upp från kurvan, inget alarmerande eller så men ändå tillräckligt för att hälsovårdaren inte kunde lämna det utan att göra en läkarkonsultation. Läkaren ifråga ville för säkerhets skull ta en titt på vår lilla tös, för att kunna utesluta något värre än gener. Vi fick således först en läkartid hit till hälsovårdscentralen och därefter en remiss till barnläkaren på barnpolikliniken i Jakobstad.
Igår var det då dags. Sköterskan vid barnpolikliniken tog först vikt, längd och huvudomkrets på Alva och därefter fick vi gå in till läkaren. Och vilken läkare sedan! Riktigt trevlig både mot oss föräldrar och mot Alva. Precis så där som en barnläkare borde vara enligt mig. En undersökning gjordes och efteråt sa läkaren precis det vi själva känt, att det mest troligen handlar om ärftlighet. Hon sa även att Alva följer utvecklingen riktigt bra, även det skönt som förälder att höra. Ett ultraljud av huvudet skulle vi dock ännu göra för att riktigt kunna utesluta allt annat. Så sagt och gjort. Ett ultraljud gjordes och där fann man inget avvikande. "Allt ser bra ut".
Och så här glada är vi över det beskedet.

Bra av rådgivningen att ta saker och ting på allvar. Nu vet vi dock att Alvas stora huvud beror på gener och inget annat. 

0 kommentarer