en weekend i Haparanda

Tidigt på lördagsmorgonen ringde väckarklockan och det var dags att packa sig själv och allt man trodde sig behöva på två dagar i bilen. Och det där man behöver på två dagar har dubblats avsevärt med en bebis må jag säga. (säkert med barn överlag). 

Ett par timmar efter påbörjad körning var vi framme. Där väntade förstås 'surprise surprise' IKEA, tätt följt av incheckning och hamburgerkedjan Max. Första dagen i ett nötskal, typ.

Det är väldigt viktigt med bensträckarpauser under längre bilresor förklarade Alva och demonstrerade hur lätt man gör det.

Lätt som en plätt mamma

IKEA är ju kul, speciellt när man får provsitta deras fåtöljer sa Alva. (Tur att Alva ännu inte lärt sig uttrycket "vill ha". Det kunde ha blivit en hel del sånt annars.)


I och med att Alva var en given deltagare på Haparandaresan så hade vi beslutat att sova en natt på hotell, för att kunna sprida ut antalet timmar i bilen på fler dagar. En helt fenomenal idé, om ni frågar mig, för då fick vi chansen att 1. Ta det lugnt och inte stressa för att ta oss igenom alla ställen värda att besöka. 2. passa på att se lite mer av Haparanda än bara IKEA och alla butikerna runtomkring. samt 3. slippa köra hem samma kväll och garanterat fått skavsår på rumpan.

Ett riktigt trevligt hotellrum


Följande morgon efter frukosten passade vi på att stanna en stund i lekparken utanför. Det var Alvas första tur till en lekpark och av ansiktsuttrycket att döma så lär det heller inte bli sista gången. 

När vi gått genom alla butiker vi planerat besöka så tog vi oss en tur ut till Kukkolaforsen, bara för att få se något annat. Synd att det blåste så mycket samt att vi inte hade med oss några fiskeredskap. Det hade säkert varit roligt att fiska där.
Hemma igen på vår gata i stan.

Bilresan hem var ingen riktig hitt och det gick inte att ta miste på hur lättad Alva var över att få komma hem. Jag vet dock inte vem av Alva eller Maja (kattungen) som var gladast över vår hemkomst. Hela måndagen skulle Maja bara ligga i min famn, inget annat dög om jag fanns i närheten. Keligare katt har jag aldrig sett maken till. 

Summa summarum: det blir nog ingen Haparandaresa på ett bra tag nu. Borta bra men hemma bäst.
0 kommentarer