Hej tomtegubbar slå i glasen

Och låt oss lustiga vara. Eller så drar de i spaken och sparkar någon i baken. (en version som sjungits väl så många gånger).
Trettonde december är det idag. Lucia. Och för en gångs skull har vi faktiskt snö på marken. Fantastiskt. Redan lite snö på marken piggar upp så nu när vi har en rätt acceptabel mängd kan man väl inte annat än att vakna till liv. För till liv har jag inte vaknat på flera dagar. Trött är bara förnamnet. När jag väl kommit mig upp ur sängen har jag trots allt kännt mig pigg. Men innan det..jisses. Tröttare kvinna har jag då aldrig sett maken till.
Planerna idag är inte många. En sväng till torget för att bevittna luciakröningen hade jag tänkt mig senare ikväll. Om det blir något av det är en annan femma. Bebisen i huset bestämmer utgången av mina planer. Hon är dock inte så svårövertalad. En snäll chef har vi. 
Annars börjar det mesta vara klart inför julen. Städandet slapp jag undan. Sambon kirrade den biten (hjärtögonsmiley). Rågbrödet, limporna och pepparkakorna är bakade. Julgranspyntet är framplockat men julgranen saknas. Julklapparna är halvfärdiga. Den svåraste har jag dock fixat, hurra. Så ännu känner jag inte av någon julstress. De resterande julklapparna hinns nog med, förhoppningsvis. Om inte så får det bli nyårspresenter, man kan inte vara allt för kräsen med tidpunkten. 
 
0 kommentarer